Kommodorin tervehdys

Hämeenlinna 21.12.2018

 

Tervehdys venekansa!

Viime viestissäni toivottelin lämmintä juhannusta ja hyvää kesää, joten voi olla hyvä aika vähän päivittää…

Syyskokouksessamme valittiin uudeksi kommodoriksi Päivi Koskinen, ja näin oma kahdeksan vuotta yhtäjaksoisesti kestänyt ajanjakso kommodorin tehtävissä tuli päätökseen.

Haluan kiittää kaikkia yhdessä ja jokaista erikseen osakseni tulleesta luottamuksesta ja yhteistyöstä näiden vuosien aikana. Erityiskiitoksen osoitan pitkäaikaiselle kerhon sihteerille Seppo Jokiselle sekä ”kirstunvartijoille”; pitkään hommaa hoitaneelle Kaisa Jalkaselle sekä nykyiselle rahastonhoitajalle Tarja Lehdolle. Uskokaa vaan, puheenjohtajan tehtävää on helppo hoitaa, kun ympärillä on vastuuntuntoisia ja asiansa osaavia tekijöitä.

Toivotan isosti onnea matkaan Päiville sekä syyskokouksessa valitulle uudelle johtokunnalle. Tehkää viisaita päätöksiä Venekerhon ja hienon harrastuksen eteenpäin viemiseksi!

Koko porukalle toivotan Hyvää ja Rauhaisaa Joulua, sekä erinomaisen onnekasta Uutta Vuotta 2019!

Näkemisiin!

Jyrki Vuolahti

kommodori

 

_______

 

Hämeenlinna 03.06.2018

 

Tervehdys Venekansa!

Kuten tarkkaavaisimmat ovat ehkä huomanneet, en ole niitä ahkerimpia kirjoittelijoita… Suonette anteeksi.

Tämän vuotinen veneilykausi on saatu aloittaa epätavallisen hienojen säiden vallitessa. Toivotaan, että näitä riittää vielä koko kesälle. Nyt jo on saatu ”kelejä” enemmän kuin viime kesänä yhteensä.

Hienossa tukikohtasaaressamme on uusien laiturien sähköistysoperaatiot hyvässä vauhdissa ja sitä kautta tukikohdan käyttömukavuus ja –turvallisuus paranevat. Kiitokset asian parissa toimivalle ryhmälle. Hienoa!

Eräs asia, johon jokaisen veneilijän kannattaa perehtyä, on Meripelastusseuran Trossi –niminen palvelu. Trossin maksamalla tuet samalla paikallisen Hämeenlinnan Järvipelastajien toimintaa ja saat jäsenyyden tuossa yhdistyksessä. Trossin lunastettuasi Järvipelastajat auttaa veloituksetta esim. karilleajon, konerikon tai muun matkan keskeytymisen yhteydessä hoitamalla veneesi hinauksen kotisatamaan. Pelastuslaitos kyllä hoitaa asiaa varsinaisessa hätätilanteessa, mutta esimerkiksi konerikon kohdalla eivät asiaan puutu ellei ole henkeä uhkaava vaaratilanne. Myöskään autojen kohdalla ehkä tutuksi tullut kaskon autopalveluvakuutus ei venekaskon kohdalla toimi samoin. Venekasko ei korvaa esim. konevian takia aiheutunutta hinausta satamaan.

Ottakaapa asia harkintaan ja toimikaa!

Lämmintä Juhannusta ja kesää toivotellen

Jyrki Vuolahti

kommodori

P.S. Muistathan käyttää ilmoittajiemme palveluita!

 

___________________________________________________________________________________

 

Hämeenlinna 21.12.2017

Tervehdys Venekansa!

Tänään on vuoden lyhin päivä ja siltä se kyllä näyttääkin. Valon määrä on vallan niukka ja sääkin vetinen (joskin kai pikkuhiljaa kylmenemässä). Tästähän se päivä taas lähtee hitaasti pitenemään ja ainakin omalla kohdalla nostaa mielialaa, kun suunta on taas parempaan päin. Venemessuihin ei ihan kauheasti aikaa ole ja siitähän se kausi aina käynnistyy…

Taka-Horkan tukikohdan 20-vuotinen vuokrasopimus on uusittu ja seuraava 20-vuotisjakso alkaa 2018 alusta. Tämä mahdollistaa meille kaikille tärkeän tukikohdan kehittämisen myöskin pitkällä tähtäimellä. Tärkeä asia siis, sillä onhan Taka-Horkka aikamoinen ”runko” kerhomme toiminnalle.

Toivotan kaikille erinomaisen Rauhaisaa Joulua ja Onnea ja Menestystä Uudelle Vuodelle 2018.

 

Jyrki Vuolahti

kommodori

 

___________________________________________________________________________________

 

Hämeenlinnassa 20.04.2017

 

Tervehdys Venekansa!

Joulun alla viimeksi kirjoittelin ja odottelin jäiden vahvistumista. No niin, jäitähän sitten saatiin ihan mukavasti ja nyt sitten odotellaan niiden sulamista. Eiköhän vajaan kuukauden päästä ole jo veneet hyvinkin vesillä. Näin tämä aika pahalainen vaan rientää!

Talven aikana sitten järki onneksi tavoitti poliitikkojen päänupit ja nämä ”juppien huvikuunarit ja skootterit” säästyivät verolta. Tosin pahoin pelkään, että asiaan vielä palataan kun alkuun päästiin. Taisi vaalien läheisyys vain toppuutella isompia intohimoja, kun kansa vähän älähti. Jollain lailla vaan tuntuu huonolta pelkän omistamisen verottaminen. Eiköhän jokainen veneilijä siinä missä autoilijakin maksa melkoisen potin veroja ostamansa polttoaineen kautta.

Tukikohdassamme on talven aikana tehty valmisteluja laituriasennuksille ja hyvällä mallillahan asiat ovat. Uusilla laitureilla saadaan selvästi lisää laituritilaa ja lisää mukavuutta myös takaakuljettaville veneille. Myöskin polttopuutalkoita on tehty isolla joukolla ja luvassa on lämpimiä saunoja. Iso kiitos kaikille touhuihin osallistuneille!

Toivotan kaikille lämmintä kevättä ja mukavaa puuhastelua veneiden parissa!

Jyrki Vuolahti

kommodori

_______________________________________________________________________________

Hämeenlinnassa 20.12.2016

 

Tervehdys Venekansa!

Syyskokous pidettiin ja kommodorin pesti sitten jatkuu seuraavat kaksi vuotta. Kiitos luottamuksesta!

Kerho sai myös uuden kunniajäsenen; Onnittelut Suvannon Paulille ja kiitokset pitkään jatkuneesta toiminnasta yhteisen hyvän eteen!

Kun viimeksi kirjoittelin, puhuttiin jäiden lähdöstä. No, aikaa on vierähtänyt niin, että nyt sitten kovasti odotellaan jäiden vahvistumista. Tarkoitus nimittäin on kuljetella uusien laitureiden asennustarpeita saareen ja homma olisi helpompi jäätä pitkin kuin uittamalla. Toivotaan että jäitä vielä saadaan.

Tässä vaiheessa vuotta toivotan kaikille erinomaisen Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2017!

 

Jyrki Vuolahti

kommodori

_______________________________________________________________________________

Hämeenlinnassa 28.04.2016

Tervehdys Venekansa!

 

Katselet Venekerhon juuri uusittuja verkkosivuja. Työryhmä Päivi Koskinen, Kari Bergström, Mikko Ketonen ja Harri Rosendahl on tehnyt ison ideointi- ja rakennustyön sivuston muutoksen kanssa ja onnistunut siinä mielestäni vallan mainiosti. Siitä iso kiitos koko työryhmälle!

Verkkosivujen kautta tullaan jatkossa hoitamaan tiedottaminen sekä jäsenille, että ulospäin kaikille kiinnostuneille. Mukana on uutena juttuna mm. Keskustelufoorumi sekä Rompetori, joihin tietysti toivotaan aktiivista osallistumista. Itse en ole ”naamakirjaihmisiä”, mutta olen ymmärtänyt, että silläkin puolella on tehty uudistuksia. Näitä sivuja pyritään myös käyttämään mainoshankintaan, niin että tuotteita ja palveluja toimittavat yritykset saavat asiansa venekansan tietoisuuteen.

Kesä lähestyy lujaa vauhtia ja saari-isäntien Antsan ja Tapsan johdolla saunaremonttia tehdään niin, että tukikohdalle tärkeä laitos olisi käyttökunnossa kun sesonki alkaa.

Kevättalkoot Taka-Horkassa ovat ohjelmassa 14.5., jolloin laitetaan saari kesäkuntoon ja nostetaan viiri taas salkoon. Tervetuloa mukaan!

Jäät jo lähtivät, mutta kerronpa silti asiaan liittyvän tarinan: Kalastajapariskunta eleli syrjäisellä saarella ja kevät lähestyi kovaa vauhtia. Jokaviikkoinen kauppareissu kuitenkin oli tarpeen tehdä ja niinpä isäntä päätti lähettää emännän asiaa hoitamaan. Isäntä antoi lähtöä tekevälle emännälle rahan sijasta kirjekuoren ja käski antamaan sen kauppiaalle. Emäntä antoi perille päästyään kirjeen kauppiaalle joka luki sen saman tien. Viesti oli: ”Laita ostokset kirjalle. En arvannut antaa rahaa mukaan, kun jäät on niin heikot”.

Mukavaa kesän odotusta!

Jyrki Vuolahti

kommodori

________________________________________________________________________________________

Hämeenlinnassa 25.10.2015

Tervehdys Venekansa!

 

Niin se kesä taas mennä sujahti ja nythän veneet on ainakin isompi osa jo nostanut talviteloille.

Syyskaudella on kuitenkin vielä toimintaa jäljellä, eli kerhon syyskokous sekä tietysti pikkujoulu.

Uusille jäsenille tiedoksi ja vanhoille muistin virkistämiseksi: Hämeenlinnan Venekerhon sääntöjen mukaan vuosittain pidetään kaksi yleistä ns. vuosikokousta, ensimmäinen keväällä maalis- huhtikuun aikana ja toinen syksyllä loka-marraskuun aikana.

Kevätkokouksessa käsitellään mm. edellisen vuoden tilit, toimintakertomus ja vahvistetaan toimintakalenteri alkavalle kaudelle.

Syyskokouksessa vahvistetaan talousarvio ja toimintasuunnitelma tulevalle vuodelle. Tässä kokouksessa myös valitaan johtokunnan jäsenet erovuoroisten tilalle. Vuorovuosina syyskokous valitsee kommodorin ja varakommodorin seuraavalle 2.vuotiskaudelle. Tänä vuonna on vuorossa varakommodorin valinta. Syyskokouksessa myös vahvistetaan tulevan vuoden jäsen- ym maksujen suuruus.

Näistä kokouksista jokainen saa erillisen kutsun sääntöjen mukaan viimeistään viikkoa ennen ko. kokousta.

Tärkeitä ja yhteisiä asioita siis, kannattaa olla mukana niistä päättämässä!

 

Jyrki Vuolahti

kommodori

________________________________________________________________________________________

 

 

Hämeenlinnassa 07.05.2015

 

Tervehdys Venekansa!

 

Vaalit ja Vappu sitten tuli ja meni. Hetken päästähän meillä kaikilla on asiat hyvin, ainakin jos vaalilupauksiin on uskominen.

 

Veneilykausi on hyvällä alulla ja vauhti varmasti paranee säiden toivottavasti lämmetessä. Hämeenlinnassa on havaittavissa ilahduttavaa, osin varmaan Kantolan tapahtumapuiston siivittämää aktiivisuutta. Vierasvenepaikkoja rakennetaan Sotkanrantaan ja Virveliin. Myöskin Sotkanrannan rantaravintolan tuloa on tervehdittävä ilolla. Kaupungin satsausta vierasvenesatamaan ei vaan näy eikä kuulu ja taitaa jäädä nykyisessä talouskurimuksessa sen vanhan, hyvää vauhtia rapistuvan laiturintapaisen varaan veneilijän palveluista puhumattakaan. Ensi kesänä saatetaan nähdä ennätysmäärä veneellä liikkuvia konsertti- ym. matkailijoita näillä seuduilla. Ainakin niin toivotaan.

 

Veneala tiedotti jo Venemessujen aikaan kaupan käyvän kohtalaisen mukavasti ja niin se kuulemani mukaan käy edelleenkin. Hyvä niin eritoten jos mukaan tulee uutta harrastajajoukkoa. Tästä porukasta toivottavasti joku osa saadaan liittymään myöskin kerhomme jäseneksi. Uutta väkeä mahtuu mukaan kyllä.

 

Muistakaahan katsastuttaa veneenne! Turvallisuusvarusteisiin kannattaa aina kiinnittää huomiota ja antaahan katsastus monessa tapauksessa alennusta vakuutusmaksuihin. Ja onhan toki kunniakasta kantaa kerhon omaa perälippua veneessä. Tämä myös avaa ovet vierailuihin naapuriseurojen tukikohdissa.

 

Toivotan kaikille lämmintä ja mukavaa veneilykesää!

 

Nähdään vesillä!

 

Hämeenlinnassa 07.05.2015

 

Jyrki Vuolahti

 

kommodori

 

___________________________________________________________________________________

5.5.2014

 

 

Tervehdys venekansa!

 

Vallan erikoisen talven jälkeen tuli vene laskettua vesille epätavallisen  aikaisin, jo huhtikuun puolella, mutta eipä nuo säät juurikaan järvelle houkuttele. Kovin on kylmää niin ilma kuin tietysti vesikin.

 

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 35 vuotta siitä, kun kerhomme, silloin nimeltään Hämeenlinnan Moottoriveneurheilukerho, syntysanat lausuttiin ja kerho perustettiin. Toiminnan alkuvaiheissa mukana oli varsin isojakin moottoriveneiden nopeuskilpailuja, joita ajettiin Vikmanin lahdella. Mukana oli myös arvokilpailuja ja jäseniä eri tehtävissä sankoin joukoin.

 

Sittemmin tuo toiminta on jäänyt pois ja kerhon nimikin on muutettu toimintaa paremmin kuvaavaksi. Hauska ristiriita liittyy siihen, että alue, jossa on ajettu kilpaveneillä vallan huimia nopeuksia on sama alue, johon olemme painokkaasti vaatineet nopeusrajoitusta ja nyt tämä vaatimus on vihdoin mennyt viranomaisportaissa läpi. Odotellaan vaan asiasta kertovien taulujen ilmestymistä rannoille. No, tokihan kilpaveneiden aiheuttama aallokko on jokseenkin olematonta ja turvallisuuskin suljetulla radalla kunnossa. Joka tapauksessa; nyt toivottavasti laitureissa olevat veneet säästyvät niitä melko usein piinanneelta ohikulkevien alusten aiheuttamalta ajoittain isoltakin aallokolta.

 

35-vuotisjuhlaa emme tule juhlimaan niinkään julkisesti, vaan tulemme viettämään juhlaa ”perhepiirissä” , eli oman jäsenistön kesken alkavan kesän aikana. Missä ja minkä muotoisina tämä ”party” vietetään, on vielä kehittelyn alla. Asiasta tullaan tiedottamaan hyvissä ajoin ja toivotaankin että mahdollisimman moni paikalle ilmaantuu.

 

Toivotan kaikille mukavaa ja lämmintä veneilykesää 2014.

 

Jyrki Vuolahti

kommodori

 

 

 

_______________________________________________

 

6.1. 2014

 

Vuoden ensimmäinen veneretki Taka-Horkan saareen tehtiin Loppiaisena 6.1.2014.

Jäitä ei Vanajalla silloin vielä ollut :)